Dental implant, diş eksikliği durumlarında fonksiyon ve estetiğin tekrar yerine getirilmesi amacıyla yapılan, çene kemiği içine yerleştirilen, titanyum materyalinden yapılan yapay diş köküdür. Dental implant son 20 yıldır rutin tedavi yöntemi olarak diş hekimliğinde kullanılmaktadır. Dental implant sayesinde, diş boşlukları sağlıklı bir biçimde doldurulabilmektedir.
İmplant, diş eksikliğini gidermede kullanılan diğer standart yöntemlere (kuron-köprü, parsiyel-total protezler) göre daha avantajlıdır.
Diş eksikliği mevcut olduğu durumlarda köprü yapılacağı zaman, boşluğun yanındaki sağlıklı dişlerin de kesilmesi gerekmektedir. Ancak implantta böyle bir işleme gerek yoktur.
Çoklu diş eksikliğinde ise yapılan protezler (parsiyel veya total protezler) tutuculuk ve çiğneme etkinliği açısından implantlara göre daha zayıf kalmaktadır. Ayrıca yapılan protezler hareketli protezler olduğu için her yemekten sonra takıp çıkarılması gereken, geceleri mutlaka çıkarılması gereken protezlerdir. Bu durum hastanın sosyal hayat kalitesini düşürmektedir. İmplant destekli yapılan protezlerde bu problemler yaşanmamaktadır.
Ayrıca implantlar çene kemiğini koruyarak, kemik erimesini önler. Böylece kemik erimelerine bağlı olarak yüz şeklinin bozulmasını da engeller.
Öncelikle implantın yerleştirilmesi için lokal ve sistemik şartlar uygun mu, değerlendirilmelidir.
Lokal faktörler; dişsiz bölgede kemik kalitesi, kemik miktarı, o bölgedeki anatomik noktalarla olan ilişkisidir. Kemik kalitesi,kalınlığı yetersizse implant yapılamayabilir.
Bu faktörler radyolojik veya tomografik görüntüleme yöntemleriyle değerlendirilmelidir. Durum belirlendikten sonra mümkünse kemik kalitesi-kalınlığı artırılıp implant daha sonrasında yapılabilmektedir.
Sistemik faktörler; hastanın genel sistemik durumunun implant yapımı için uygun olup olmamasına bakılır. Diyabet, hipertansiyon,kardiyolojik problemler, çeşitli kan hastalıklarına sahip hastalar , radyoterapi-kemoterapi görmüş hastalar da detaylı değerlendirme yapılmalıdır.
Bu durumda ayrıca hastanın kontrol altında olduğu doktorundan konsultasyon istenmektedir.
İmplant tedavisi lokal anestezi altında yapılan ağrısız bir işlemdir. İşlem esnasında herhangi bir ağrı duyulmamaktadır. Uygulanacak implant sayısına göre uygulama süresi değişmektedir. (ortalama süre 30dk-2 saat arasında değişmektedir)
İmplant uygulaması sonrasında hastaya uygun antibiyotik, ağrı kesici verilerek, operasyon sonrasının rahat ve sorunsuz geçirilmesi sağlanır. İşlemden 1 hafta sonra dikişler alınır.
İmplant yerleştirildikten sonra kişinin çene kemiğinin kalitesine, implantın uygulama şekline göre 2-3 ay bekleme süresi geçtikten sonra implantüstü protez yapılmaktadır. Bu bekleme süresinin amacı implant-kemik bağlantısnın (osteointegrasyon) oluşmasıdır.
Operasyon sonrasında;
İmplantüstü protez bakımında;
Sizlere sunduğumuz diş tedavisi hizmetlerimiz ile sağlıklı bir diş yapısı, güzel ve parıldayan gülüşlere sahip olmanızı amaçlıyoruz.
Web sitemizde yayınlanan hasta fotoğrafları hastalarımızın onayı alınarak, rekabet için değil bilgilendirme amaçlı yayınlanmıştır.
Aşağıdaki Formu Doldurarak Randevunuzu Hemen Oluşturun !